Dieta ma znaczenie

komosa ryżowa z makrelą
Nutrition Facts

Amount Per Serving
Kcal: 441
% Daily Value *
Białko 22.3g
Tłuszcz 30.7g
Węglowodany 20.6g
Ładunek glikemiczny 6.9
Błonnik 2.8g

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Komosa ryżowa z makrelą

Ilość 1 porcjaIlość 1 porcja
 30 g komosy ryżowej
 80 g makreli wędzonej na gorąco
 1 szpinaku
 15 g orzechów włoskich
 10 ml oliwy z oliwek
 ½ łyżka pieprzu
 ½ łyżka soli
 1 łyżka oregano
 1 łyżka majeranku

Przygotowanie:

1

Komosę i orzechy najlepiej jest namoczyć na noc (będzie wtedy bardziej lekkostrawna)

2

Następnego dnia komose płuczemy pod bieżącą wodą i wrzucamy do garnka. Gotujemy w proporcji 1:1 około 15 minut, nakładamy przykrywkę i czekamy 5 minut, aż wchłonie resztę wody.

3

Na patelnie wrzucamy szpinak, który następnie podduszamy, dodajemy do niego makrele oraz komosę, posypujemy przyprawami, pokruszonymi orzechami włoskimi i na końcu polewamy oliwą z oliwek, gotowe.

Smacznego! Zielone serce

Cześć, opowiem Ci krótko o mnie :)

Nazywam się Dominika i jestem studentką dietetyki oraz ogromną pasjonatką zdrowego gotowania. Specjalizuję się w tematyce związanej z jelitami jak: SIBO, IMO, SIFO, IBS oraz insulinoopornością czy zaburzeniami ze strony tarczycy. Dietetyka jest moją wielką pasją i mam nadzieję, że zainspiruję Cię do dbania o swoje zdrowie i pomogę Ci odzyskać radość z życia :)

Powiązane:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *