
0 porcja
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Komosę i orzechy najlepiej jest namoczyć na noc (będzie wtedy bardziej lekkostrawna)
Następnego dnia komose płuczemy pod bieżącą wodą i wrzucamy do garnka. Gotujemy w proporcji 1:1 około 15 minut, nakładamy przykrywkę i czekamy 5 minut, aż wchłonie resztę wody.
Na patelnie wrzucamy szpinak, który następnie podduszamy, dodajemy do niego makrele oraz komosę, posypujemy przyprawami, pokruszonymi orzechami włoskimi i na końcu polewamy oliwą z oliwek, gotowe.
Cześć, opowiem Ci krótko o mnie :)
Nazywam się Dominika i jestem dietetykiem klinicznym oraz ogromną pasjonatką zdrowego gotowania. Specjalizuję się w tematyce związanej z jelitami jak: SIBO, IMO, SIFO, IBS, Helicobacter Pylori oraz zaburzeniami gospodarki cukrowej i hormonalnej. Dietetyka jest moją wielką pasją i mam nadzieję, że zainspiruję Cię do dbania o swoje zdrowie i pomogę Ci odzyskać radość z życia :)
© 2021 DietaWyleczy.pl
Stronę wykonał Karol Sobczyk