Dieta ma znaczenie

wege
Nutrition Facts

Amount Per Serving
Ilość porcji: jednej porcji
Kcal: 529
% Daily Value *
Białko 25.8g
Tłuszcz 24.1g
Węglowodany 57.1g

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Błyskawiczne tofu na zielonym mixie

Ilość 1 porcjaIlość 1 porcja
 50 g Melvit Trendy Lunch Mieszanka pęczak, bulgur, soczewica
 90 g tofu wędzone
 75 g mrożonej ciętej fasolki zielonej
 65 g groszku konserwowego (odsączonego)
 2 łyżki sosu sojowego
 50 ml mleczka kokosowego
 koperek, natka pietruszki, bazylia, sól
 5 ml oliwa z oliwek
 ½ jajko

Przygotowanie:

1

Tofu kroimy w niedużą kostkę, zalewamy sosem sojowym, mieszamy i pozostawiamy na chwilę, aby tofu wsiąknęło sos.

2

W garnku gotujemy mix trendy lunch według instrukcji na opakowaniu (ale bez woreczka). Po upływie tego czasu zlewamy kaszę na sitko.

3

Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, wrzucamy nasze tofu i smażymy na małym ogniu przez około 10 minut, aż zrobi się ładnie przyrumienione i zmniejszy troszkę swoją objętość.

4

Następnie tofu przekładamy obok na talerzyk, a na tą samą patelnie (z oliwą) wrzucamy naszą kaszę, odsączony i przepłukany wodą groszek oraz fasolkę szparagową. Wszystko razem mieszamy, dodajemy przyprawy: sól, pieprz, bazylia, koperek, natka pietruszki oraz mleczko kokosowe, przykrywamy i dusimy około 3-4 minutki.

5

Przekładamy do miski i na górę układamy nasze tofu :)

Smacznego! Zielone serce

Cześć, opowiem Ci krótko o mnie :)

Nazywam się Dominika i jestem dietetykiem klinicznym oraz ogromną pasjonatką zdrowego gotowania. Specjalizuję się w tematyce związanej z jelitami jak: SIBO, IMO, SIFO, IBS, Helicobacter Pylori oraz zaburzeniami gospodarki cukrowej i hormonalnej. Dietetyka jest moją wielką pasją i mam nadzieję, że zainspiruję Cię do dbania o swoje zdrowie i pomogę Ci odzyskać radość z życia :)

Powiązane:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *