* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.
Tofu kroimy w niedużą kostkę, zalewamy sosem sojowym, mieszamy i pozostawiamy na chwilę, aby tofu wsiąknęło sos.
W garnku gotujemy mix trendy lunch według instrukcji na opakowaniu (ale bez woreczka). Po upływie tego czasu zlewamy kaszę na sitko.
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, wrzucamy nasze tofu i smażymy na małym ogniu przez około 10 minut, aż zrobi się ładnie przyrumienione i zmniejszy troszkę swoją objętość.
Następnie tofu przekładamy obok na talerzyk, a na tą samą patelnie (z oliwą) wrzucamy naszą kaszę, odsączony i przepłukany wodą groszek oraz fasolkę szparagową. Wszystko razem mieszamy, dodajemy przyprawy: sól, pieprz, bazylia, koperek, natka pietruszki oraz mleczko kokosowe, przykrywamy i dusimy około 3-4 minutki.
Przekładamy do miski i na górę układamy nasze tofu :)
Cześć, opowiem Ci krótko o mnie :)
Nazywam się Dominika i jestem dietetykiem klinicznym oraz ogromną pasjonatką zdrowego gotowania. Specjalizuję się w tematyce związanej z jelitami jak: SIBO, IMO, SIFO, IBS, Helicobacter Pylori oraz zaburzeniami gospodarki cukrowej i hormonalnej. Dietetyka jest moją wielką pasją i mam nadzieję, że zainspiruję Cię do dbania o swoje zdrowie i pomogę Ci odzyskać radość z życia :)
© 2021 DietaWyleczy.pl
Stronę wykonał Karol Sobczyk