* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.
Czekoladę łamiemy na kawałki, wrzucamy do miski, dodajemy mleczko kokosowe, oliwę lub olej, przyprawę do piernika i roztapiamy w kąpieli wodnej.
Jajka ubijamy z cukrem około 5 minut, aż masa nabierze objętości.
Do rozpuszczonej masy czekoladowej dosypujemy mąki migdałowej, proszku do pieczenia i kakao, dokładnie mieszamy.
Dodajemy nasze ubite jajka i delikatnie mieszamy, aż uzyskamy jednolitą masę.
Pieczemy w blaszce 22cm 45 minut 180'C termoobieg.
Kiedy ciasto przestygnie zabieramy się za robienie kremu.
Schłodzoną śmietankę ubijamy mikserem przez minutę, dodajemy schłodzone mascarpone, miksujemy około 2-3 minuty.
Krem rozsmarowujemy na ciasto, posypujemy pokruszonymi orzechami i granatem. Na górę polewamy miodem.
Cześć, opowiem Ci krótko o mnie :)
Nazywam się Dominika i jestem dietetykiem klinicznym oraz ogromną pasjonatką zdrowego gotowania. Specjalizuję się w tematyce związanej z jelitami jak: SIBO, IMO, SIFO, IBS, Helicobacter Pylori oraz zaburzeniami gospodarki cukrowej i hormonalnej. Dietetyka jest moją wielką pasją i mam nadzieję, że zainspiruję Cię do dbania o swoje zdrowie i pomogę Ci odzyskać radość z życia :)
© 2021 DietaWyleczy.pl
Stronę wykonał Karol Sobczyk