
0 porcja
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Czekoladę łamiemy na kawałki, wrzucamy do miski, dodajemy mleczko kokosowe, oliwę lub olej, przyprawę do piernika i roztapiamy w kąpieli wodnej.
Jajka ubijamy z cukrem około 5 minut, aż masa nabierze objętości.
Do rozpuszczonej masy czekoladowej dosypujemy mąki migdałowej, proszku do pieczenia i kakao, dokładnie mieszamy.
Dodajemy nasze ubite jajka i delikatnie mieszamy, aż uzyskamy jednolitą masę.
Pieczemy w blaszce 22cm 45 minut 180'C termoobieg.
Kiedy ciasto przestygnie zabieramy się za robienie kremu.
Schłodzoną śmietankę ubijamy mikserem przez minutę, dodajemy schłodzone mascarpone, miksujemy około 2-3 minuty.
Krem rozsmarowujemy na ciasto, posypujemy pokruszonymi orzechami i granatem. Na górę polewamy miodem.
Cześć, opowiem Ci krótko o mnie :)
Nazywam się Dominika i jestem dietetykiem klinicznym oraz ogromną pasjonatką zdrowego gotowania. Specjalizuję się w tematyce związanej z jelitami jak: SIBO, IMO, SIFO, IBS, Helicobacter Pylori oraz zaburzeniami gospodarki cukrowej i hormonalnej. Dietetyka jest moją wielką pasją i mam nadzieję, że zainspiruję Cię do dbania o swoje zdrowie i pomogę Ci odzyskać radość z życia :)
© 2021 DietaWyleczy.pl
Stronę wykonał Karol Sobczyk