
0 porcja
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Kasza jaglana jest produktem bardziej wymagającym z tego względu, że trzeba
ją odpowiednio przygotować, aby nie była gorzka.
Przygotowanie :
Kaszę jaglaną zalewamy na noc wodą, aby była bardziej lekkostrawna (można pominąć)
następnie odsączamy, wrzucamy na patelnię i chwilę smażymy, cały
czas mieszając, jak już mocniej zacznie przywierać do patelni to zalewamy
ją wrzątkiem tak, aby przykryła całość. Po minucie zlewamy kaszę, płuczemy zimną wodą i wrzucamy do gotującej się wody.
Jak kasza już będzie zmięknie dolewamy napój sojowy, cukier, wiórki kokosowe i gotujemy, aż uzyskamy zadowalającą nas konsystencje (ja gotuje około 5 minut). Jak już kasza się zrobi przekładamy ją do słoiczka polewamy pastą kokosową od @krukam i posypujemy borówkami :)
Cześć, opowiem Ci krótko o mnie :)
Nazywam się Dominika i jestem dietetykiem klinicznym oraz ogromną pasjonatką zdrowego gotowania. Specjalizuję się w tematyce związanej z jelitami jak: SIBO, IMO, SIFO, IBS, Helicobacter Pylori oraz zaburzeniami gospodarki cukrowej i hormonalnej. Dietetyka jest moją wielką pasją i mam nadzieję, że zainspiruję Cię do dbania o swoje zdrowie i pomogę Ci odzyskać radość z życia :)
© 2021 DietaWyleczy.pl
Stronę wykonał Karol Sobczyk