Dieta ma znaczenie

Nutrition Facts
Rozmiar porcji

0 porcja


Amount per serving
Ilość porcji:2
Kcal:358
% Daily Value *
Białko 11.7g
Tłuszcz 9.6g
Węglowodany 45.5g

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Deser z tapioki LOW FODMAP

Ilość 1 porcjaIlość 1 porcja
 500 ml mleka migdałowego
 50 g tapioki
 25 g masła orzechowego
 150 g skyru bez laktozy lub jogurtu bez laktozy
 1 łyżeczka syropu klonowego
Frużelina
 150 g borówek (mogą być mrożone)
 1 łyżeczka chia

Przygotowanie:

1

Deser z tapioki LOW FODMAP
Składniki podane na 2 porcję.

2

Mleko roślinne zagotuj, dodaj syrop i tapiokę, gotuj na małym ogniu, często mieszając około 25 minut (dobrze sprawdzi się garnek z powłoką nieprzywierająca). Na koniec dodaj masło orzechowe i jogurt.

3

Frużelina: Owoce wsyp do garnka, rozgnieć, dodaj chia i wymieszaj zagotuj na małym ogniu około 7-10 minut, aż zgęstnieje. Chia możesz zamienić na skrobie ziemniaczaną, wtedy w miseczce rozrób pół łyżeczki skrobi, dodaj zimną wodę i dodaj to do garnka, wymieszaj, gotuj 2 minuty i gotowe.
Wideo z przygotowania znajdziesz na instagramie: https://www.instagram.com/p/C2Mtt5cId6D/?hl=pl

Smacznego! Zielone serce

Cześć, opowiem Ci krótko o mnie :)

Nazywam się Dominika i jestem dietetykiem klinicznym oraz ogromną pasjonatką zdrowego gotowania. Specjalizuję się w tematyce związanej z jelitami jak: SIBO, IMO, SIFO, IBS, Helicobacter Pylori oraz zaburzeniami gospodarki cukrowej i hormonalnej. Dietetyka jest moją wielką pasją i mam nadzieję, że zainspiruję Cię do dbania o swoje zdrowie i pomogę Ci odzyskać radość z życia :)

Powiązane:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *