
0 porcja
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Deser z tapioki LOW FODMAP
Składniki podane na 2 porcję.
Mleko roślinne zagotuj, dodaj syrop i tapiokę, gotuj na małym ogniu, często mieszając około 25 minut (dobrze sprawdzi się garnek z powłoką nieprzywierająca). Na koniec dodaj masło orzechowe i jogurt.
Frużelina: Owoce wsyp do garnka, rozgnieć, dodaj chia i wymieszaj zagotuj na małym ogniu około 7-10 minut, aż zgęstnieje. Chia możesz zamienić na skrobie ziemniaczaną, wtedy w miseczce rozrób pół łyżeczki skrobi, dodaj zimną wodę i dodaj to do garnka, wymieszaj, gotuj 2 minuty i gotowe.
Wideo z przygotowania znajdziesz na instagramie: https://www.instagram.com/p/C2Mtt5cId6D/?hl=pl
Cześć, opowiem Ci krótko o mnie :)
Nazywam się Dominika i jestem dietetykiem klinicznym oraz ogromną pasjonatką zdrowego gotowania. Specjalizuję się w tematyce związanej z jelitami jak: SIBO, IMO, SIFO, IBS, Helicobacter Pylori oraz zaburzeniami gospodarki cukrowej i hormonalnej. Dietetyka jest moją wielką pasją i mam nadzieję, że zainspiruję Cię do dbania o swoje zdrowie i pomogę Ci odzyskać radość z życia :)
© 2021 DietaWyleczy.pl
Stronę wykonał Karol Sobczyk