Dieta ma znaczenie

Nutrition Facts
Rozmiar porcji

0 porcja


Amount per serving
Ilość porcji:4

Kotlety brokułowe z groszkiem

Ilość 1 porcjaIlość 1 porcja
 250 g brokuła (1 Brokuł większy sklepowy)
 180 g 180g groszku zielonego
 200 g twarogu krajanka
 100 100g Gouda
 100 mąki orkiszowej
 3 jajka
 1 łyżka oliwy
 1 łyżeczka: czosnku niedźwiedziego, majeranku, koperku
 0,50 łyżeczki soli

Przygotowanie:

1

Brokuła podgotuj przez około 5 minut. następnie przestudź, przełóż do miski, dodaj pozostałe składniki, wszystko razem wymieszaj i uformuj na blaszce kotlety, piec 35 minut 190'C. Mi wyszło około 20 kotletów.
Idealnie do tego pasuję sos tzatziki z jogurtu, ogórka i ziół.

Smacznego! Zielone serce

Cześć, opowiem Ci krótko o mnie :)

Nazywam się Dominika i jestem dietetykiem klinicznym oraz ogromną pasjonatką zdrowego gotowania. Specjalizuję się w tematyce związanej z jelitami jak: SIBO, IMO, SIFO, IBS, Helicobacter Pylori oraz zaburzeniami gospodarki cukrowej i hormonalnej. Dietetyka jest moją wielką pasją i mam nadzieję, że zainspiruję Cię do dbania o swoje zdrowie i pomogę Ci odzyskać radość z życia :)

Powiązane:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *