Dieta ma znaczenie

makaron z tofu
Nutrition Facts

Amount Per Serving
Kcal: 430.7
% Daily Value *
Białko 23.4g
Tłuszcz 15.6g
Węglowodany 53.7g
Ładunek glikemiczny 25.9

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Makaron po tajsku z tofu

Ilość 1 porcjaIlość 1 porcja
 50 g makaronu ryżowego
 90 g tofu wędzonego
 40 ml sosu sojowego ciemnego
 100 g marchewki
 100 g cukinii
 20 g orzeszków ziemnch
 0,50 łyżka kolendry
 0,50 łyżka tymianku
 0,25 łyżka pieprzu
 0,50 łyżka lubczyku

Przygotowanie:

1

Tofu kroimy w kostkę i zalewamy sosem sojowym.
Odstawiamy na minimum 15 minut.

2

Makaron gotujemy około 5 minut w osolonej wodzie.
Orzeszki ziemne wsypujemy do woreczka i rozdrabniamy tłuczkiem.
Marchewkę, cukinie myjemy i obieraczką robimy grube paski warzyw.

3

Na patelnie wrzucamy odsączone tofu i orzeszki ziemne, po około 3-5 minutach dolewamy resztę sosu sojowego, dorzucamy makaron i warzywa, dusimy około 2 minuty i gotowe :)

Smacznego! Zielone serce

Cześć, opowiem Ci krótko o mnie :)

Nazywam się Dominika i jestem dietetykiem klinicznym oraz ogromną pasjonatką zdrowego gotowania. Specjalizuję się w tematyce związanej z jelitami jak: SIBO, IMO, SIFO, IBS, Helicobacter Pylori oraz zaburzeniami gospodarki cukrowej i hormonalnej. Dietetyka jest moją wielką pasją i mam nadzieję, że zainspiruję Cię do dbania o swoje zdrowie i pomogę Ci odzyskać radość z życia :)

Powiązane:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *