Dieta ma znaczenie

pancakesy lowfodmap
Nutrition Facts
Rozmiar porcji

0 porcja


Amount per serving
Ilość porcji:jednej porcji
Kcal:721
% Daily Value *
Białko 30.5g
Tłuszcz 39.2g
Węglowodany 64.4g

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Nadziane Pancakes LOW FODMAP

Ilość 1 porcjaIlość 1 porcja
 3 jajka
 5 g cukru
 50 g mąki kukurydzianej
 szczypta proszku do pieczenia
 40 g borówek
 cynamon
 5 g cukru
 20 g wiórków kokosowych
 15 g masła orzechowego
 5 ml syrop klonowy jeśli wolisz bardziej słodkie :)

Przygotowanie:

1

Jajka ubijamy z cukrem na puszystą pianę, w osobnym naczyniu mieszamy sypkie składniki, następnie łączymy delikatnie za pomocą łyżki.

2

Na patelni rozgrzewamy oliwę, nakładamy łyżkę masy, borówki i kolejną łyżkę masy, w kolejnej partii nakładamy łyżkę masy, pół łyżeczki masła orzechowego i przykrywamy kolejną partią masy.

3

Smażymy na małym ogniu około 5 minut, obracamy, chwilę jeszcze smażymy i gotowe :)

4

Na górę można polać jeszcze syrop klonowy.

Filmik z przepisu znajdziesz na instagramie sibo_od_kuchni :)

Smacznego! Zielone serce

Cześć, opowiem Ci krótko o mnie :)

Nazywam się Dominika i jestem dietetykiem klinicznym oraz ogromną pasjonatką zdrowego gotowania. Specjalizuję się w tematyce związanej z jelitami jak: SIBO, IMO, SIFO, IBS, Helicobacter Pylori oraz zaburzeniami gospodarki cukrowej i hormonalnej. Dietetyka jest moją wielką pasją i mam nadzieję, że zainspiruję Cię do dbania o swoje zdrowie i pomogę Ci odzyskać radość z życia :)

Powiązane:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *