Dieta ma znaczenie

omlet z pieczarkami
Nutrition Facts
Rozmiar porcji

0 porcja


Amount per serving
Kcal:378
% Daily Value *
Białko 26.2g
Tłuszcz 27.7g
Węglowodany 6.1g
Ładunek glikemiczny 1.7

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Omlet z pieczarkami

Ilość 1 porcjaIlość 1 porcja
 3 jajka
 120 g pieczarek
 5 g masła
 20 g sera mozzarella tartego z biedronki
 5 ml oliwy z oliwek
 1 garść roszponki

Przygotowanie:

1

Pieczarki myjemy, kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na rozgrzaną patelnie z rozpuszczonym masłem i doprawiamy pieprzem.

2

Do naczynia wbijamy jajka, doprawiamy według uznania.

3

Gdy pieczarki będą już gotowe przekładamy je na talerzyk, a na patelnie wlewamy rozbite jajka i smażymy na małym ogniu. Jak omlet się lekko zetnie to układamy na połowie pieczarki, posypujemy serem i przykrywamy drugą połową omleta. Przykrywamy i czekamy około 5 minut, aż ser się rozpuści.

4

Jak omlet będzie już gotowy zdejmujemy z patelni, polewamy oliwą z oliwek i posypujemy roszponką :)

Smacznego! Zielone serce

Cześć, opowiem Ci krótko o mnie :)

Nazywam się Dominika i jestem dietetykiem klinicznym oraz ogromną pasjonatką zdrowego gotowania. Specjalizuję się w tematyce związanej z jelitami jak: SIBO, IMO, SIFO, IBS, Helicobacter Pylori oraz zaburzeniami gospodarki cukrowej i hormonalnej. Dietetyka jest moją wielką pasją i mam nadzieję, że zainspiruję Cię do dbania o swoje zdrowie i pomogę Ci odzyskać radość z życia :)

Powiązane:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *