Dieta ma znaczenie

migdałowe ciasteczka bez cukru, bez nabiału, bez glutenu
Nutrition Facts
Rozmiar porcji

0 porcja


Amount per serving
Ilość porcji:ciasteczkach z jednej porcji
Kcal:985.2
% Daily Value *
Białko 41g
Tłuszcz 84.3g
Węglowodany 29g
Ładunek glikemiczny 5.1
Błonnik 13.4g

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Orzechowe ciasteczka bez cukru, bez słodzików, bez nabiału, bez glutenu

Ilość 1 porcjaIlość 1 porcja
Ze składników na 1 porcję otrzymamy 12 ciasteczek
 80 g masła orzechowego
 10 g oleju kokosowego
 35 g mąki migdałowej
 10 g wiórków kokosowych
 2 jajka
 5 g cynamonu

Przygotowanie:

1

Masło orzechowe podgrzewamy w kąpieli wodnej, dodajemy olej kokosowy i czekamy,aż masa będzie bardzo płynna.
Obok w naczyniu ubijamy całe jajka przez około 5 minut.

2

Następnie ściągamy miskę z masłem orzechowym i olejem kokosowym, dosypujemy do niej mąkę migdałową, cynamon i wiórki kokosowe, mieszamy.
Kolejnym krokiem jest dołożenie ubitych jaj do naszej masy. Robimy to delikatnie łopatką, aby masa pozostała puszysta.

Ostatnim etapem jest uformowanie ciasteczek, ja nakładałam około 1 łyżkę na dłoń robiłam kulkę i spłaszczałam.
Mi wyszło 12 ciasteczek, ale wszystko zależy jak duże kulki uformujecie, ja zrobiłam dosyć małe.

3

Ciasteczka wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180'C (termoobieg) na około 15 minut

Smacznego! Zielone serce

Cześć, opowiem Ci krótko o mnie :)

Nazywam się Dominika i jestem dietetykiem klinicznym oraz ogromną pasjonatką zdrowego gotowania. Specjalizuję się w tematyce związanej z jelitami jak: SIBO, IMO, SIFO, IBS, Helicobacter Pylori oraz zaburzeniami gospodarki cukrowej i hormonalnej. Dietetyka jest moją wielką pasją i mam nadzieję, że zainspiruję Cię do dbania o swoje zdrowie i pomogę Ci odzyskać radość z życia :)

Powiązane:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *