* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.
Masło orzechowe podgrzewamy w kąpieli wodnej, dodajemy olej kokosowy i czekamy,aż masa będzie bardzo płynna.
Obok w naczyniu ubijamy całe jajka przez około 5 minut.
Następnie ściągamy miskę z masłem orzechowym i olejem kokosowym, dosypujemy do niej mąkę migdałową, cynamon i wiórki kokosowe, mieszamy.
Kolejnym krokiem jest dołożenie ubitych jaj do naszej masy. Robimy to delikatnie łopatką, aby masa pozostała puszysta.
Ostatnim etapem jest uformowanie ciasteczek, ja nakładałam około 1 łyżkę na dłoń robiłam kulkę i spłaszczałam.
Mi wyszło 12 ciasteczek, ale wszystko zależy jak duże kulki uformujecie, ja zrobiłam dosyć małe.
Ciasteczka wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180'C (termoobieg) na około 15 minut
Cześć, opowiem Ci krótko o mnie :)
Nazywam się Dominika i jestem dietetykiem klinicznym oraz ogromną pasjonatką zdrowego gotowania. Specjalizuję się w tematyce związanej z jelitami jak: SIBO, IMO, SIFO, IBS, Helicobacter Pylori oraz zaburzeniami gospodarki cukrowej i hormonalnej. Dietetyka jest moją wielką pasją i mam nadzieję, że zainspiruję Cię do dbania o swoje zdrowie i pomogę Ci odzyskać radość z życia :)
© 2021 DietaWyleczy.pl
Stronę wykonał Karol Sobczyk