* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.
Komosę ryżową namaczamy godzinę (lub dobę) w wodzie, następnie płuczemy, aż pozbędziemy się piany (dzięki temu będzie jeszcze bardziej lekko strawna), przesypujemy do garnka, w proporcji 1:2 (komosa:woda) zalewamy zimną wodą, gotujemy ok. 15 minut, następnie wyłączamy gaz, przykrywamy i czekamy, aż wchłonie resztę wody.
W międzyczasie obieramy i kroimy warzywa, rozgrzewamy oliwę z oliwek na patelni, wsypujemy warzywa, przez moment podsmażamy, aby delikatnie się zrumieniły, podlewamy wodą, dosypujemy zioła i sól, przykrywamy patelnię i dusimy około 7 minut.
Jak warzywa zmiękną dodajemy komosę i mieszamy.
Na osobnej patelni na łyżce oliwy podsmażamy na małym ogniu pokrojone w paski tofu (około 5-7 minut).
Wszystko przekładamy do miski.
Cześć, opowiem Ci krótko o mnie :)
Nazywam się Dominika i jestem dietetykiem klinicznym oraz ogromną pasjonatką zdrowego gotowania. Specjalizuję się w tematyce związanej z jelitami jak: SIBO, IMO, SIFO, IBS, Helicobacter Pylori oraz zaburzeniami gospodarki cukrowej i hormonalnej. Dietetyka jest moją wielką pasją i mam nadzieję, że zainspiruję Cię do dbania o swoje zdrowie i pomogę Ci odzyskać radość z życia :)
© 2021 DietaWyleczy.pl
Stronę wykonał Karol Sobczyk