* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.
Kostkę tofu kroimy wzdłuż na pół, wycieramy ręcznikiem papierowym, przyprawy wcieramy z obu stron w nasze tofu.
Następnie w misce rozbijamy jajko, mieszamy i maczamy w nim tofu (tak jak to robimy przy schabowych)
Kolejnym krokiem jest obtoczenie tofu w mące migdałowej i wrzucenie na rozgrzany olej. Smażymy około 3-4 minuty z jednej strony.
Do tego polecam gotowane ziemniaczki w mundurkach i ugotowaną marchewkę.
Cześć, opowiem Ci krótko o mnie :)
Nazywam się Dominika i jestem dietetykiem klinicznym oraz ogromną pasjonatką zdrowego gotowania. Specjalizuję się w tematyce związanej z jelitami jak: SIBO, IMO, SIFO, IBS, Helicobacter Pylori oraz zaburzeniami gospodarki cukrowej i hormonalnej. Dietetyka jest moją wielką pasją i mam nadzieję, że zainspiruję Cię do dbania o swoje zdrowie i pomogę Ci odzyskać radość z życia :)
© 2021 DietaWyleczy.pl
Stronę wykonał Karol Sobczyk