Dieta ma znaczenie

panierowane tofu bez glutenu/ wegetariańskie schabowe
Nutrition Facts

Amount Per Serving
Kcal: 710
% Daily Value *
Białko 28.1g
Tłuszcz 45.5g
Węglowodany 53.4g

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Tofu w panierce bezglutenowej

Ilość 1 porcjaIlość 1 porcja
 90 g tofu naturalnego
 przyprawy : papryka słodka, papryka wędzona, sól, pieprz
 1 jajko
 25 g mąki migdałowej/ można też użyć zwykłej bułki tartej
 200 g ziemniaków gotowanych w mundurkach
 100 g marchewki
 20 g oleju do smażenia

Przygotowanie:

1

Kostkę tofu kroimy wzdłuż na pół, wycieramy ręcznikiem papierowym, przyprawy wcieramy z obu stron w nasze tofu.
Następnie w misce rozbijamy jajko, mieszamy i maczamy w nim tofu (tak jak to robimy przy schabowych)
Kolejnym krokiem jest obtoczenie tofu w mące migdałowej i wrzucenie na rozgrzany olej. Smażymy około 3-4 minuty z jednej strony.
Do tego polecam gotowane ziemniaczki w mundurkach i ugotowaną marchewkę.

Smacznego! Zielone serce

Cześć, opowiem Ci krótko o mnie :)

Nazywam się Dominika i jestem dietetykiem klinicznym oraz ogromną pasjonatką zdrowego gotowania. Specjalizuję się w tematyce związanej z jelitami jak: SIBO, IMO, SIFO, IBS, Helicobacter Pylori oraz zaburzeniami gospodarki cukrowej i hormonalnej. Dietetyka jest moją wielką pasją i mam nadzieję, że zainspiruję Cię do dbania o swoje zdrowie i pomogę Ci odzyskać radość z życia :)

Powiązane:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *