Dieta ma znaczenie

Babeczka LOW FODMAP z mikrofali
Nutrition Facts

Amount Per Serving
Ilość porcji: jednej babeczce
Kcal: 424
% Daily Value *
Białko 18.5g
Tłuszcz 19.4g
Węglowodany 47g

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Babeczka LOW FODMAP z mikrofali

Ilość 1 porcjaIlość 1 porcja
 120 g Jogurtu naturalnego bez laktozy
 1 jajko
 35 g mąki gryczanej
 1 szczypta pdp bez glutenu
 15 g Mielonych orzechów włoskich
 10 g cukru lub erytrolu (jeśli dobrze tolerujesz)
 1 łyżeczka cynamonu
 40 g jagód mrożonych

Przygotowanie:

1

Wszystkie składniki prócz jagód mieszamy widelcem, następnie dodajemy jagody, delikatnie mieszamy i przelewamy naszą masę do salaterki wysmarowanej oliwą lub olejem.

2

Wkładamy do mikrofali o mocy 600W na 4,5 minuty.

Smacznego! Zielone serce

Cześć, opowiem Ci krótko o mnie :)

Nazywam się Dominika i jestem dietetykiem klinicznym oraz ogromną pasjonatką zdrowego gotowania. Specjalizuję się w tematyce związanej z jelitami jak: SIBO, IMO, SIFO, IBS, Helicobacter Pylori oraz zaburzeniami gospodarki cukrowej i hormonalnej. Dietetyka jest moją wielką pasją i mam nadzieję, że zainspiruję Cię do dbania o swoje zdrowie i pomogę Ci odzyskać radość z życia :)

Powiązane:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *