
0 porcja
No to lecimy z przepisem na tłusty czwartek 😄
Chruściki LOW FODMAP 😃🥰
Do garnuszka wrzucamy masło, roztapiamy je, następnie dodajemy lekko podgrzane mleko migdałowe, mieszamy.
Po około 3-5 minutach dodajemy cukier, mąkę oraz drożdże, mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 20 minut.
Do dużej miski wsypujemy mąkę 2ab, sok z cytryny, cukier, jajko i zaczyn.
Ciasto zagniatamy lub mieszamy mikserem około 4-5 minut, formujemy kulkę, przykrywamy i odstawiamy na godzinę.
W garnku rozgrzewamy porządnie olej, na blat wysypujemy mąkę, rozwałkowujemy ciasto, dzielimy na paski, nacinamy i wywijamy ciasto i smażymy.
Podczas smażenia lepiej je delikatnie zrumień, nie przytrzymuj ich za długo, aż będą mocno ciemne, ponieważ to spowoduje, że będą twarde ;)
Z podanej porcji wyszło ok. 17 chruścików :)
Zapraszam Was również na mój instagram sibo_od_kuchni gdzie w zakładkach rolki znajdziecie jak przygotowywałam te chruściki ❤️
Cześć, opowiem Ci krótko o mnie :)
Nazywam się Dominika i jestem dietetykiem klinicznym oraz ogromną pasjonatką zdrowego gotowania. Specjalizuję się w tematyce związanej z jelitami jak: SIBO, IMO, SIFO, IBS, Helicobacter Pylori oraz zaburzeniami gospodarki cukrowej i hormonalnej. Dietetyka jest moją wielką pasją i mam nadzieję, że zainspiruję Cię do dbania o swoje zdrowie i pomogę Ci odzyskać radość z życia :)
© 2021 DietaWyleczy.pl
Stronę wykonał Karol Sobczyk