* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.
300 ml mleka zagotowujemy w garnuszku.
W międzyczasie do szklanki z 120 ml zimnego mleka wsypujemy budyń, jak mleko już się zagotuję wlewamy powoli budyń i energicznie mieszamy.
Po około minucie ściągamy z gazu i czekamy aż przestygnie.
Następnie do osobnego naczynia wrzucamy twaróg, cukier, wiórki kokosowe i wlewamy 50 ml mleka i aromat, po czym to blendujemy i dodajemy do naszej masy budyniowej.
Masę dokładnie mieszamy tak, aby nie było grudek i dodajemy proso, mieszamy delikatnie łyżką, przelewamy do deserówek, posypujemy wiórkami i migdałami.
Deser gotowy :)
Cześć, opowiem Ci krótko o mnie :)
Nazywam się Dominika i jestem dietetykiem klinicznym oraz ogromną pasjonatką zdrowego gotowania. Specjalizuję się w tematyce związanej z jelitami jak: SIBO, IMO, SIFO, IBS, Helicobacter Pylori oraz zaburzeniami gospodarki cukrowej i hormonalnej. Dietetyka jest moją wielką pasją i mam nadzieję, że zainspiruję Cię do dbania o swoje zdrowie i pomogę Ci odzyskać radość z życia :)
© 2021 DietaWyleczy.pl
Stronę wykonał Karol Sobczyk