* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.
Puree z dynii możemy zrobić na dwa sposoby :
1. Obieramy ją, kroimy w kostkę i wrzucamy do gotującej się wody na około 20 minut
2. Obieramy dynię, kroimy i wrzucamy do piekarnika na 25 minut 180'C
Pierś kroimy, przyprawiamy solą i pieprzem, następnie smażymy na niewielkiej ilości oliwy z oliwek.
Kiedy pierś już będzie prawie gotowa dodajemy kopytka i smażymy około 7 minut.
Napój migdałowy podgrzewamy, dodajemy masło orzechowe i mieszamy do jednolitej konsystencji.
Dynie blendujemy następnie dodajemy do niej napój migdałowy i wylewamy na patelnie na której jest pierś z kopytkami.
Wszystko razem mieszamy smażymy jeszcze 3-4 minuty, aż sos zrobi się bardziej gęsty. Gotowe :)
Cześć, opowiem Ci krótko o mnie :)
Nazywam się Dominika i jestem dietetykiem klinicznym oraz ogromną pasjonatką zdrowego gotowania. Specjalizuję się w tematyce związanej z jelitami jak: SIBO, IMO, SIFO, IBS, Helicobacter Pylori oraz zaburzeniami gospodarki cukrowej i hormonalnej. Dietetyka jest moją wielką pasją i mam nadzieję, że zainspiruję Cię do dbania o swoje zdrowie i pomogę Ci odzyskać radość z życia :)
© 2021 DietaWyleczy.pl
Stronę wykonał Karol Sobczyk