Dieta ma znaczenie

mus z batata
Nutrition Facts

Amount Per Serving
Ilość porcji: jednej porcji
Kcal: 225
% Daily Value *
Białko 10.8g
Tłuszcz 8.4g
Węglowodany 40.4g
Ładunek glikemiczny 15.8
Błonnik 5.5g

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Mus z batata

Ilość 1 porcjaIlość 1 porcja
 150 g batata
 7 g izolatu białkowego waniliowego
 7 g masła orzechowego
 75 g jogurtu kokosowego
 kilka kropel słodzonego aromatu waniliowego

Przygotowanie:

1

Batata obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy około 25 minut. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy.

2

Następnie przekładamy batata do miski dodajemy jogurt, izolat, słodzik i masło orzechowe, wszystko razem dokładnie blendujemy około 5 minut, aby masa była aksamitna.

3

Deser smakuje najlepiej schłodzony, więc polecam włożyć do lodówki na co najmniej 2 godziny, a po wyjęciu posypać np. mączką migdałową :)

Smacznego! Zielone serce

Cześć, opowiem Ci krótko o mnie :)

Nazywam się Dominika i jestem dietetykiem klinicznym oraz ogromną pasjonatką zdrowego gotowania. Specjalizuję się w tematyce związanej z jelitami jak: SIBO, IMO, SIFO, IBS, Helicobacter Pylori oraz zaburzeniami gospodarki cukrowej i hormonalnej. Dietetyka jest moją wielką pasją i mam nadzieję, że zainspiruję Cię do dbania o swoje zdrowie i pomogę Ci odzyskać radość z życia :)

Powiązane:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *