* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.
Batata obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy około 25 minut. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy.
Następnie przekładamy batata do miski dodajemy jogurt, izolat, słodzik i masło orzechowe, wszystko razem dokładnie blendujemy około 5 minut, aby masa była aksamitna.
Deser smakuje najlepiej schłodzony, więc polecam włożyć do lodówki na co najmniej 2 godziny, a po wyjęciu posypać np. mączką migdałową :)
Cześć, opowiem Ci krótko o mnie :)
Nazywam się Dominika i jestem dietetykiem klinicznym oraz ogromną pasjonatką zdrowego gotowania. Specjalizuję się w tematyce związanej z jelitami jak: SIBO, IMO, SIFO, IBS, Helicobacter Pylori oraz zaburzeniami gospodarki cukrowej i hormonalnej. Dietetyka jest moją wielką pasją i mam nadzieję, że zainspiruję Cię do dbania o swoje zdrowie i pomogę Ci odzyskać radość z życia :)
© 2021 DietaWyleczy.pl
Stronę wykonał Karol Sobczyk