Dieta ma znaczenie

Omlet LOW FODMAP z szpinakiem i łososiem
Nutrition Facts
Rozmiar porcji

0 porcja


Amount per serving
Ilość porcji:jednej porcji
Kcal:479
% Daily Value *
Białko 34.4g
Tłuszcz 31.3g
Węglowodany 14.7g

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Omlet LOW FODMAP ze szpinakiem i łososiem

Ilość 1 porcjaIlość 1 porcja
 2 jajka
 szczypta soli do ubicia jajek
 ¼ łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenowego
 20 g mąki kukurydzianej
 1 łyżeczka kolendry suszonej
 ¼ łyżeczki soli
 szczypta pieprzu
 50 g łososia wędzonego na zimno
 40 g tartej mozzarelli
 koperek

Przygotowanie:

1

Jajka z szczyptą soli ubijamy na pulchną masę, dodajemy proszek do pieczenia, mąkę, przyprawy i krótko mieszamy.

2

Patelnię spryskujemy oliwą w sprayu lub rozsmarowujemy pędzelkiem, jak będzie rozgrzana zmniejszamy ogień i wylewamy naszą masę.

3

Po około 2 minutach dorzucamy szpinak, przykrywamy i czekamy, aż straci na objętości, wtedy dorzucamy łososia wędzonego i ser.

4

Składamy omleta prawie w pół, przykrywamy i czekamy aż ser się rozpuści.

5

Na koniec posypujemy koperkiem i gotowe :)

Smacznego! Zielone serce

Cześć, opowiem Ci krótko o mnie :)

Nazywam się Dominika i jestem dietetykiem klinicznym oraz ogromną pasjonatką zdrowego gotowania. Specjalizuję się w tematyce związanej z jelitami jak: SIBO, IMO, SIFO, IBS, Helicobacter Pylori oraz zaburzeniami gospodarki cukrowej i hormonalnej. Dietetyka jest moją wielką pasją i mam nadzieję, że zainspiruję Cię do dbania o swoje zdrowie i pomogę Ci odzyskać radość z życia :)

Powiązane:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *