Dieta ma znaczenie

panna cotta low fodmap
Nutrition Facts
Rozmiar porcji

1 porcja


Amount per serving
Kcal:390
% Daily Value *
Białko 29g
Tłuszcz 14g
Węglowodany 40g

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Panna Cotta LOW FODMAP

Ilość 1 porcjaIlość 1 porcja
 150 g skyru waniliowego bez laktozy
 150 ml mleka migdałowego
 5 g cukru (możesz dać więcej jak wolisz słodsze)
 1 łyżka żelatyny
 50 ml gorącej wody
Mus owocowy
 60 g truskawek
 60 g borówek
 20 g orzechów włoskich

Przygotowanie:

1

Żelatyne rozpuszczamy w gorącej wodzie, dokładnie mieszamy. W międzyczasie blendujemy skyr z mlekiem i cukrem, następnie dodajemy żelatynę i chowamy do lodówki na 4h. (Jeśli chcesz, aby deser ładnie odkleił się od miseczki po ok. 2h jak masa będzie prawie cała sztywna podważ minimalnie deserek, aby dostało się tam powietrze)

2

Mus: owoce zblenduj na gładką masę. Wylej na stężały deserek i posyp pokruszonymi orzechami 😊

Smacznego! Zielone serce

Cześć, opowiem Ci krótko o mnie :)

Nazywam się Dominika i jestem dietetykiem klinicznym oraz ogromną pasjonatką zdrowego gotowania. Specjalizuję się w tematyce związanej z jelitami jak: SIBO, IMO, SIFO, IBS, Helicobacter Pylori oraz zaburzeniami gospodarki cukrowej i hormonalnej. Dietetyka jest moją wielką pasją i mam nadzieję, że zainspiruję Cię do dbania o swoje zdrowie i pomogę Ci odzyskać radość z życia :)

Powiązane:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *