* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.
Komosę płuczemy pod bieżącą wodą i gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Na patelni podsmażamy szpinak, dodajemy ugotowaną Komosę ryżową (50g przed ugotowaniem) i wędzonego na gorąco Łososia, doprawiamy solą, pieprzem i papryką słodką.
Wszystko razem mieszamy i podsmażamy przez minutkę.
Mąkę mieszamy z skrobią, babką płesznik (lub jajowatą) i solą. Dodajemy oliwę mieszamy, następnie dodajemy ok. 200ml gorącej wody, mieszamy łyżką, a następnie zagniatamy (*jeśli Ciasto jest dalej sypkie dodaj odrobinę wody, jeśli jest lejącą dodaj mąki gryczanej).
Pierożki wycinamy pojedynczo i faszerujemy (dzięki temu ciasto nie obeschnie).
Na blacie obsypanym mąka rozwałkowujemy ciasto i wycinamy pierożki. Faszerujemy je. Uformowane pierożki wrzucamy do gotującej się osolonej wody na około 4 minuty. Następnie podsmażamy na patelni, ale nie jest to konieczne :)
Z podanych ilości wychodzi około 30 pierożków
Cześć, opowiem Ci krótko o mnie :)
Nazywam się Dominika i jestem dietetykiem klinicznym oraz ogromną pasjonatką zdrowego gotowania. Specjalizuję się w tematyce związanej z jelitami jak: SIBO, IMO, SIFO, IBS, Helicobacter Pylori oraz zaburzeniami gospodarki cukrowej i hormonalnej. Dietetyka jest moją wielką pasją i mam nadzieję, że zainspiruję Cię do dbania o swoje zdrowie i pomogę Ci odzyskać radość z życia :)
© 2021 DietaWyleczy.pl
Stronę wykonał Karol Sobczyk