* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, zlewamy wodę i studzimy.
Ostudzone ziemniaki blendujemy z tofu (razem z wodą z woreczka), łyżką masła i przyprawami.
Mąkę przesiewamy przez sitko z szczyptą soli, w szklance mieszamy gorąca wodę z olejem, wlewamy do miski z mąka i szybko zagniatamy około 3 minuty.
Ciasto zawijamy w folie na 30 minut (nie jest to konieczne, ale dzięki temu ciasto będzie bardziej strężyste).
Ciasto wyjmujemy z woreczka, posypujemy blat mąka, rozwałkowujemy, wycinamy kółeczka, nakładamy farsz i zamykamy pierożki.
Gotujemy w wrzącej osolonej wodzie 7 minut. Na koniec możesz podsmażyć pierożki na patelni z łyżeczką masełka lub posypać lubczykiem suszonym. 😄
Z podanych ilości wychodzi około 20 pierogów.
Cześć, opowiem Ci krótko o mnie :)
Nazywam się Dominika i jestem dietetykiem klinicznym oraz ogromną pasjonatką zdrowego gotowania. Specjalizuję się w tematyce związanej z jelitami jak: SIBO, IMO, SIFO, IBS, Helicobacter Pylori oraz zaburzeniami gospodarki cukrowej i hormonalnej. Dietetyka jest moją wielką pasją i mam nadzieję, że zainspiruję Cię do dbania o swoje zdrowie i pomogę Ci odzyskać radość z życia :)
© 2021 DietaWyleczy.pl
Stronę wykonał Karol Sobczyk