Dieta ma znaczenie

placuszki lowfodmap
Nutrition Facts

Amount Per Serving
Kcal: 350
% Daily Value *
Białko 8.2g
Tłuszcz 15.8g
Węglowodany 51.5g
Ładunek glikemiczny 20

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Placuszki marchewkowe LOW FODMAP

Ilość 1 porcjaIlość 1 porcja
 0,50 banana
 200 g ugotowanej marchewki
 10 g mąki kokosowej
 20 g mąki jaglanej
 5 g erytrolu
 1 łyżeczka cynamonu
 15 g pasta migdałowa od Krukam

Przygotowanie:

1

ugotowaną marchewkę mieszamy z rozgniecionym bananem, mąkami i cynamonem.

2

Formujemy małe placuszki i wkładamy do piekarnika na 15 minut 180'
Po wyjęciu smarujemy pastą migdałową :)

PS. Ja zawsze robiłam je na 2-3 dni do pracy, na zimno lub odgrzane w mikrofali są tak samo dobre :)

Smacznego! Zielone serce

Cześć, opowiem Ci krótko o mnie :)

Nazywam się Dominika i jestem dietetykiem klinicznym oraz ogromną pasjonatką zdrowego gotowania. Specjalizuję się w tematyce związanej z jelitami jak: SIBO, IMO, SIFO, IBS, Helicobacter Pylori oraz zaburzeniami gospodarki cukrowej i hormonalnej. Dietetyka jest moją wielką pasją i mam nadzieję, że zainspiruję Cię do dbania o swoje zdrowie i pomogę Ci odzyskać radość z życia :)

Powiązane:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *