* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.
Puree z dyni: Dynię hokkaido kroimy w plastry (nie obieramy) układamy na blaszce, przykrywamy folią i pieczemy 30 minut. Jak dynia ostygnie dodajemy odrobinę mleka migdałowego, aby łatwiej było blendować i konsystencja była gładsza. Blendujemy.
Do miski przekładamy puree z dyni, odsączone tofu i jajka, blendujemy. Następnie dodajemy mąkę, pdp, cynamon, krople słodzące, cukier i mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy lub oliwę, formujemy placuszki, przykrywamy i smażymy na średnim ogniu po około 4 minuty z każdej strony.
Na koniec polewamy ulubioną pastą orzechową, ja użyłam orzechy nerkowca z kokosem od krukam :)
Cześć, opowiem Ci krótko o mnie :)
Nazywam się Dominika i jestem dietetykiem klinicznym oraz ogromną pasjonatką zdrowego gotowania. Specjalizuję się w tematyce związanej z jelitami jak: SIBO, IMO, SIFO, IBS, Helicobacter Pylori oraz zaburzeniami gospodarki cukrowej i hormonalnej. Dietetyka jest moją wielką pasją i mam nadzieję, że zainspiruję Cię do dbania o swoje zdrowie i pomogę Ci odzyskać radość z życia :)
© 2021 DietaWyleczy.pl
Stronę wykonał Karol Sobczyk